Monday, 2 February 2009

Winter Hol

Salam muhibbah,

Alhan wasahlan wa marhaban bikum.. terima kasih kepada semua sahabat2 di luar sana yang bertali arus sudi datang berkunjung ke laman Jiwaislam. Saya rasa sungguh berbesar hati dengan kehadiran antum semua kerana menyerikan laman ini.

Ya Allah punya sibuk sy kali nie ingtkan boleh la nak rehat2 sat pas exm ni sementara kuliah akan buka dalam masa 2-3 minggu, erm kawan2 ajak pergi rehlah ke Sinai-lah ajak pergi Damyeta-lah ada juga yg ajak pergi budle hai nasib baik saya ni suka jalan2, kebetulan pameran buku pula sedang berjalan dengan rancak, kawan2 suruh tolong cari barang pasal mahu balik M'sia cuti sem ni hu2 banyak juga lah perkara yg perlu dibuat.. 3la kulli hal dapat juga mengeratkan lagi tali persaudaraan.. so cadang ingin juga memuat turun beberapa post ke dalam laman, dengan baru2 ni hangat dunia membicarakan tentang Gaza hai bergolak juga jiwa ini mengenangkan nasib saudara kita seIslam,insyaAllah selepas ni kot bila da settle kerja2 semua ni.

Bagi semua pejalar Al-Azhar serta sewaktu-nya selamat rehat bercuti .
Semoga anda semua berada dalam keberkatan hingga akhirat
~Amen.

3 comments:

Anonymous said...

Sekadar ingat mengingatkan. Jangan lupa selalu berdoa untuk saudara kita di Palestin. Doa Qunut Nazilah

“Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”
Sumber: JAKIM
View Profile: Rantong

As said...

baca sekali macam you tube, baca dua kali utubez rupenya

selamat memanfaatkan cuti

Aisya Humaira said...

Assalamu'alaikum WBT...

Random-random jalan menziarah sambil minum petang (^_^). Mekaseh selalu mengunjung ke blog akak. Malah tak jemu bagi support untuk perjuangan MyHumairaKu. Mudah-mudahan jasa adik membantu akak tentang 'abc' blog dulu hingga da boleh jadi 'cikgu' blog ajar orang lain pula... hehe. Selamat bercuti dan ber'uzlah~